Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marţi, 21 octombrie 2014

rfi.jpg

Actualitatea de marţi, 21 octombrie 2014

Şedinţă de urgenţă a conducerii PSD. "Deocamdată facem un pic de ordine şi de disciplină", a anunţat şeful partidului. Dan Șova, Sebastian Ghiță și Marian Vanghelie au fost suspendați din PSD. „I-am autosuspendat!” a anunţat la finalul reuniunii Victor Ponta. Analizăm deciziile de astăzi împreună cu editorialistul Călin Hera.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cum se vede campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din România în Republica Moldova? Ne va spune corespondenta RFI la Chişinău, Valeria Viţu.

Trei extinderi ale UE, un nou Tratat European si trei crize majore – pe scurt acesta este bilanţul activităţii preşedintelui Comisiei Europene. Aflat la final de mandat, Jose Manuel Borroso a venit astăzi în faţa europarlamentarilor. Discutăm subiectul împreună cu Mihaela Gherghişan.

Sportivul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost condamnat marţi la cinci ani de închisoare, cu executare, pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp. El fusese găsit vinovat de omor din culpă. Familia modelului Reeva Steenkamp se declară mulţumită de pedeapsă. Cum a reacţionat însă opinia publică?

Şi tot atunci discutăm şi despre moartea preşedintelui grupului Total. Acesta şi-a pierdut viaţa pe un aeroport din Moscova din cauza unei "neglijenţe criminale". Reacţiile în urma acestui accident  au fost adunate de Matei Vişniec.

 
Emisiune realizată de Andreea Orosz