Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 24 octombrie

După opt ore de negocieri aprinse, liderii europeni s-au angajat să reducă cu cel puţin 40% emisiile de gaze cu efect de seră în Uniunea Europeană până în 2030, un obiectiv "ambiţios" care va plasa Europa în poziţia de lider mondial.

sumarul emisiunii 40 de minute

Uniunea Europeană cere Marii Britanii să plătească peste 2 miliarde de euro în plus în calitate de contribuție la bugetul comunitar pentru că economia britanică a depășit estimările făcute pentru perioada din 1995 până în prezent. Guvernul britanic a reacționat cu indignare, mai ales pe fondul creșterii popularității Partidului Independenței Regatului Unit (UKIP), care dorește ieșirea țării din UE.

 La Cluj a fost inaugurat primul centru de cercetare din România în domeniul obstetricii și ginecologiei cu o investiție de 11 milioane de euro din fonduri europene. Cu ajutorul aparaturii de ultimă generație, cercetătorii, medicii și asistentele implicate în proiect vor putea contribui la evoluția diagnosticării prenatale.

 Să ne așteptăm la perturbări de bioritm odată cu trecerea la ora de iarnă. Sâmbătă spre duminică România trece la ora de iarnă, dăm ceasurile cu o oră în urmă. Vedem care sunt efectele asupra organismului uman.