Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 29 octombrie 2014

dna.jpg

Noi arestări și rețineri la DNA

Arestări și noi rețineri la DNA. Viorel Hrebenciuc este arestat pentru 30 de zile în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Într-un alt dosar important, cel al licențelor Microsoft, un primar, doi cunsocuți oameni de afaceri şi un fost ministru au fost, de asemenea, arestaţi. Tot astăzi, procurorii au dispus reținerea a șapte persoane în dosarul de corupţie în care au avut loc percheziţii la CFR.

sumarul emisiunii 40 de minute

În Ucraina, primele partide clasate în urma alegerilor legislative încep să-și prezinte proiectele dar și să-și dispute desemnarea premierului. Deși formațiunea premierului Arseni Iațeniuk se situează pe primul loc, blocul preşedintelui Porosenko va dispune de mai multe mandate. Pe de alta parte, un etnic român reușește să ajungă deputat în viitoarea legislatură de la Kiev.

În Franța moartea accidentală a unui student care manifesta față de construirea unui baraj a provocat un adevărat seism politic, marcând divorțul dintre ecologiști și majoritatea prezidențială. Vinovăția morală pentru aceste drame o poartă însă militanții radicali care comit sistematic violențe.

Și tot în Franța ministrul Culturii Fleur Pellerin, a produs stupoare după ce a recunoscut într-un interviu, că nu a citit nimic în ultimii doi ani și nici nu a pus mâna pe vreo carte a laureatului din acest an al Nobelului pentru Literatură, francezul Patrick Modiano.