Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kavafis. Umbrele iubirii

Cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la nașterea poetului grec K.P. Kavafis, Fundația Culturală Greacă, împreună cu Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian", organizează concertul "Kavafis. Umbrele iubirii", susținut de soprana Sonia Theodoridou, acompaniată la pian de către Markos Kotsias.

Programul concertului, care va avea loc în data de 10 noiembrie 2013, orele 17.00, în Foaierul Galben al Operei Române din București, cuprinde lieduri pe versuri scrise de K.P. Kavafis. În deschidere, dna Elena Lazăr, directoarea Editurii Omonia, va prezenta două cărți apărute cu prilejul aniversării poetului grec: "Poeme" de K.P. Kavafis şi "Românii despre Kavafis. Studii şi eseuri".

Actrița Daniela Moldovan va recita în limba română câteva dintre poemele puse pe muzică de compozitorul Athanasios Simoglou.

Concertul se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului Muzical "Viața e frumoasă" (ediția a VI-a), organizat de Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian", și este sprijinit de Banca Românească.

 

 

Claudiu Sfirschi-Lăudat, directorul Fundației Culturale Grecești în dialog cu Mihaela Dedeoglu