Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi 7 noiembrie 2013

buget.jpg

Guvernul a făcut public proiectul de buget pe 2014

În companiile de stat angajările rămân îngheţate. Pe de altă parte fondurile de salarii vor putea creşte, în funcţie de inflaţie, indiferent dacă societatea în cauză a avut sau nu profit. Sunt datele din proiectul de buget pentru 2014.

Sumarul emisiunii 40 de minute

Pe de altă parte Guvernul majorează de la 1 ianuarie accizele la carburanţi cu procente cuprinse între 16 şi 21%. Asta în timp ce impozitele şi taxele locale pe care le achită persoanele fizice vor putea fi majorate de primari cu mai mult de 20%.

În Franţa ONG-urile trag un semnal de alarmă în ce priveşte sărăcia. Fenomenul  atinge tot mai multe cupluri cu copii. Mai mult, cele mai afectate categorii sociale sunt şi cele care îşi găsesc cel mai greu un loc de muncă. 

Joi la Atena pe tot parcursul zilei sunt organizate manifestaţii de susţinere pentru angajaţii radiodifuziunii publice ERT. Poliţia greacă a evacuat de dimineaţă sediul televiziunii naţionale. Angajaţi concediaţi ai ERT ocupă clădirea de când Guvernul a închis societatea, in luna iunie, concediind 2.600 de persoane.

În Ungaria partidul de guvernământ mobilizează diaspora înaintea alegerilor legislative de anul viitor. În încercarea de a obţine un nou mandat, premierul Viktor Orban a cerut cetăţenilor maghiari din afara graniţelor să îşi exercite dreptul nou-dobândit, de a vota la scrutinul de anul viitor.