Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 31 octombrie 2014

csm.jpg

CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul fotografiilor cu Elena Udrea și șefa DIICOT Alina Bica

CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul fotografiilor cu Elena Udrea și șefa DIICOT Alina Bica. Între timp președintele Traian Băsescu lansează ipoteza potrivit căreia instantaneele surprinse la Paris, reprezintă o operaţiune a unui serviciu românesc împreună cu unul francez.

sumarul emisiunii 40 de minute

Relansarea creşterii economice, lupta împotriva şomajului şi menţinerea rigorii bugetare, toate sunt pe agenda noii Comisii Europene care îşi începe oficial mandatul mâine. Comisarul pentru Politică Regională Corina Crețu şi-a prezentat propria echipă. Cine face parte din ea vă spunem în această seară.  

Un etnic român intră în noua legislatură de la Kiev. Grigore Timiș își propune să ajute comunitatea românească din Ucraina. Colega mea Eliza Frâncu a realizat un interviu pentru 40 de minute.

Nu cred că o să avem un antidot eficient pentru Ebola în viitorul imediat. O spune un reputat virusolog american. Avem un interviu în această seară. Între timp, la București ministerul Sănătății a anunțat că bărbatul din Constanţa suspectat iniţial de infectare cu virusul febrei hemoragice, după ce a venit din Nigeria, are malarie.

După proteste de stradă care au degenerat în violențe extreme, președintele din Burkina Faso demisionează. Armata a preluat puterea şi a anunţat formarea unui executiv de tranziţie pentru următorul an. Oamenii au fost revoltaţi din cauza unei moţiuni, care îi permitea șefului statului să participe la alegerile prezidenţiale de anul viitor, chiar dacă acesta se afla la putere de 27 de ani.