Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni 11 noiembrie 2013

bani-putini.jpg

Doar profesorii debutanţi şi medicii rezidenţi primesc bani în plus anul viitor

Salariile bugetarilor vor fi  îngheţate anul viitor. O creştere salarială de până 10% este prevăzută doar pentru profesorii debutanţi. Sindicatele atrag deja atenţia că măsura nu va stimula munca şi va crea reacţii sociale.

sumarul emisiunii 40 de minute

În timp ce la Geneva, după trei zile de negocieri intense iranienii şi marile puteri s-au separat fără să fi ajuns la vreun acord, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică şi regimul de la Teheran au ajuns la o înţelegere care permite specialiştilor inspectarea reactorului de la Arak şi o vizită la mina de uraniu Gachin.

Taifunul Hayan a lovit şi Vietnamul dar cu intensitate scăzută. Filipine însă este devastat. Sunt cel puţin 10.000 de morţi şi peste 2000 de persoane dispărute.  Unii specialişti spun că a fost cel mai devastator taifun din istorie.

Franţa celebreazǎ pe 11 noiembrie Ziua Armistiţiului dar ii omagiază pe toţi cei care au murit pentru ţară. Preşedintele François Hollande prezideazǎ mai multe ceremonii, dintre care una pe bulevardul Champs-Elysées în memoria soldaţilor cazuţi în anii primului rǎzboi mondial.