Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri 13 noiembrie 2013

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Studenţii au ieşit miercuri în stradă în Bucureşti şi în centrele universitare din ţară ca să ceară Guvernului alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. În Capitală 300 de tineri au protestat în Piaţa Victoriei, blocând circulaţia pe şoseaua Kiseleff.

sumarul emisiunii 40 de minute

BNR a protejat băncile comerciale şi contractele de credit cu clauze abuzive, motivând necesitatea unei stabilităţi financiare. Acuzaţia vine din partea Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare. În România, există pe rol peste 3.000 de dosare în care clienții au dat în judecată băncile.

Comisia Europeanǎ a anunţat deschiderea unei anchete aprofundate asupra economiei germane, acuzatǎ cǎ are excedente comerciale prea mari. În schimb, Franţa este invitatǎ sǎ-şi accelereze reformele. Practic, ambele ţǎri sunt criticate cǎ pun în pericol echilibrul economiei europene.

Parlamentul ucrainean şi-a încheiat şedinţa extraordinară fără să supună la vot proiectul de lege care ar fi permis rezolvarea situaţiei Iuliei Timoşenko. Eliberarea fostului premier este cerută de Uniunea Europeană în vederea semnării unui acord de asociere cu Kievul.

Madridul continuă să fie sufocat de gunoaie. De mai bine de o săptămână lucrătorii de la salubrizare sunt în grevă, nemulţumiţi de planul de concedieri al autoritatilor. O altă variantă este ca angajaţii să fie păstraţi în funcţie dar cu lefurile înjumătăţite.