Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 5 noiembrie 2014

După scandalul înregistrat la secțiile de vot din străinătate când mii de români nu au mai putut vota, ideea votului electronic sau cel prin corespondență revin în actualitate. De ce nu se implementează și în România, care ar fi avantajele dar și dezavantajele vă spunem pe larg în această seară.

sumarul emisiunii 40 de minute

Contracandidații în alegerile prezidențiale nu reușesc să se pună de acord asupra locului unde se vor desfășura eventualele dezbateri din turul al doilea al prezidențialelor. Victor Ponta propune patru dezbateri televizate, Klaus Iohannis refuză și și-ar dori mai degrabă o discuție la Universitatea de Vest din Timișoara.

Aproape 120 de dosare penale au fost deschise  în urma turului întâi al alegerilor, pentru fraude electorale. Cele mai multe la Craiova, la polul opus se află Suceava. Pe de altă parte Curtea Constituțională a respins toate cele 12 contestații în care se solicita anularea primului tur al scrutinului prezidențial.

Alegerile parlamentare din Statele Unite au dat câştig de cauză partidului republican, care îşi consolidează majoritatea în Cameră şi preia controlul asupra Senatului. Despre consecințe discutăm în această seară.

 Și în acest an premiul Goncourt este acordat scriitoarea Lydie Salvayre. Este cel mai prestigious trofeu literar din Franța. 

 
Emisiune realizată de Anca Năstase