Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi 14 noiembrie 2013

lei.jpg

Primarii primesc undă verde să crească nelimitat taxele locale pentru persoanele fizice

Devine oficial. Primarii vor avea mână liberă să crească atât cât vor taxele locale  pentru persoane fizice. Este unul din angajamentele asumate de guvern în faţa FMI. La ce alte măsuri s-a angajat executivul în faţa creditorilor internaţionali vă spunem în această seară.

sumarul emisiunii 40 de minute

Matematică ne arată că România a înregistrat în trimestrul al treilea o creştere economică peste aşteptări, cea mai puternică din Uniunea Europeană. Creşterea de 1,6% din trimestrul al treilea a fost generată în special de performanţa din sectorul agricol. Încercăm să ne lămurim dacă cifrele se regăsesc şi în nivelul de trai al populaţiei.

Gino Iorgulescu este noul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Fostul conducător al FC Naţional, l-a învins în alegeri pe Dumitru Dragomir, care se află la conducerea forului de 17 ani.

Două săptămâni până la summitul de la Vilnius când Republica Moldova speră să parafeze acordul  de asociere cu UE. Moscova continuă presiunile asupra Chişinăului avertizând asupra dezgheţării conflictului transnistrean. Între timp premierul Iurie Leancă merge vineri la Bruxelles alături de Victor Ponta pentru a discuta cu diverşi oficiali europeni.

Misiunea de transparentizare a Vaticanului si denuntare a coruptiei din sanul Bisericii Catolice pe care noul Papa si-a asumat-o l-au transformat pe Suveranul Pontif intr-o tinta pentru mafie. Avertismentul vine din partea procurorilor italieni.

Emisiune realizată de Anca Năstase