Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 6 noiembrie 2014

spalare_de_bani.jpg

Scandalul Luxleaks îl vizează și pe președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker

Acorduri fiscale secrete între Luxemburg și peste 300 de companii multinaționale, printre care Apple, Amazon, Ikea sau Pepsi, cu scopul de a le minimiza impozitele, au fost descoperite de  ziariști de investigații din Europa și Statele Unite. Înțelegerile datează din perioada 2002-2010 și au dus la pierderi de miliarde de euro pentru statele în care aceste firme realizau profit.  Discutăm pe larg în această seară.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Primul lucru la care vreau să renunţ daca voi ajunge presedinte este imunitatea șefului statului. Este declarația făcută de Klaus Iohannis care mai spune că își dorește ca imunitatea parlamentarilor să nu mai împiedice justiția să-și facă treaba. Acestea au fost de altfel și câteva din conditiilr puse ieri de Monica Maovei in schimbul sustinerii in turul al doilea pentru candidatul ACL.  

Maghiarii să voteze după conștiință! Sprijinul pe care Corneliu Vadim Tudor i l-a oferit lui Victor Ponta pentru turul al doilea, a îngreunat decizia UDMR, spune liderul Kelemen Hunor care consideră că gestul PRM a fost unul neașteptat și de neînțeles.

După ce Ministerul de Externe a promis pentru românii din diaspora creșterea numărului de cabine de vot și simplificarea procedurii de completare a declaraţiei pe propria răspundere, ministrul Titus Corlățean îi așteaptă mâine la București pentru un instructaj pe ambasadorii și consulii din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Republica Moldova.

Emisiune realizată de Anca Năstase