Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni 18 noiembrie 2013

cec-bank.jpg

Parlamentul va verifica creditul acordat Ioanei Băsescu de CEC Bank

Creditul de un milion de euro contractat de Ioana Băsescu de la CEC Bank devine subiect de anchetă parlamentară. Va fi înfiinţată o subcomisie în cadrul Comisiei de buget-finanţe din Senat.

Sumarul emisiunii 40 de minute

La Paris poliţia este mobilizată în faţa marilor instituţii de presă după cele două incidente petrecute dimineaţă când un bărbat a intrat în sediul cotidianului Liberation şi a împuşcat un fotograf. Ulterior focuri de armă s-au auzit şi în faţa unei bănci din cartierul La Defense, centrul afacerilor din capitala franceză.

Atena reia negocierile cu creditorii internaţionali. Pentru deblocarea unei noi tranşe din împrumutul destinat Greciei, de un miliard de euro, guvernul elen trebuie să-şi asume noi măsuri de austeritate. Noi tăieri de pensii şi reducerea numărului de angajaţi din sistemul bugetar sunt luate din nou în discuţie.

Rusia vrea să prelungească cu încă trei luni perioada de detenţie în cazul celor 30 de activişti Greenpeace reţinuţi după ce au protestat pe o platformă petrolieră. Originari din 18 ţări, membrii organizaţiei au fost reţinuţi în septembrie şi plasaţi în arest preventiv.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase