Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 11 noiembrie 2014

ponta_si_iohannis.jpg

Ponta și Iohannis, a doua dezbatere electorală la B1TV

Postul de televiziune B1TV găzduiește în această seară a doua dezbatere între Victor Ponta și Klaus  Iohannis. Marți seară, cei doi contracandidați s-au întâlnit la Realitatea TV.

sumarul emisiunii 40 de minute

Biroul Electoral Central îşi menţine poziţia faţă de posibilitatea înfiinţării de secţii suplimentare în străinătate. Între timp, într-o scrisoare adresată românilor din Marea Britanie, ambasadorul Ion Jinga, spune că deși în primul tur, la Londra, sute de oameni nu au mai putut vota din cauza cozilor uriașe, ambasada nu poate influența decizia autorităților de la București, de la care se așteaptă creșterea numărului de secții de vot. 

FMI cere României să nu pună în pericol progresele din ultimii ani. Oficialii  instituției financiare se tem că în contextul campaniei electorale, guvernul ar putea relaxa politica fiscală. Ultimul acord al României cu FMI, al treilea din 2009, se încheie anul viitor şi cel mai probabil nu va fi înnoit.

Ministerul Educației și cel al Comunicațiilor lucrează la un proiect ambițios. Și-au propus ca toți elevii din clasa a treia, aproape, 220.000 de copii, sa utilizeze tablete în procesul educațional, începând din luna martie a anului viitor. Ce reacții a stârnit măsura vă spunem în această seară.

Iar Ucraina se pregăteşte de luptă în urma consolidării trupelor ruse şi forţelor rebele. NATO a observat în ultimele două zile intrarea unor convoaie cu echipamente militare ruse, inclusiv tancuri, artilerie şi trupe combatante.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase