Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi 21 noiembrie 2013

iulia.jpg

Iulia Timoşenko rămâne după gratii iar Ucraina este din ce în ce mai departe de UE

Iulia Timoşenko rămâne după gratii iar Ucraina se indepartează din ce în ce mai mult de Uniunea Europeană. Parlamentul ucrainean a respins legile care permiteau transferul fostului premier în străinătate cu scopul de a primi îngrijiri medicale. Între timp Kievul a anunţat că suspendă pregătirea acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

sumarul emisiunii 40 de minute

Crin Antonescu îl atacă dur pe şeful statului. Liderul liberal spune că cea mai bună rezolvare a “cazului Călăraşi” este demisia lui Traian Băsescu. Pe de altă parte liberalii spun că nu se opun înfiinţării unei comisii parlamentare care să verifice modul în care au fost achiziţionate cele aproape 300 de hectare de teren din comuna Nana.

Agresorul care a pătruns luni în redacţia ziarului Liberation împuşcând un fotograf a mai avut probleme cu poliţia franceză. A stat patru ani după gratii după un episod sângeros petrecut în 1998 când s-a dovedit că lui îi aparţinea arma folosită într-o dublă omucidere.

Premierul chinez vine luni la Bucureşti, prima vizită în Europa de Est. A doua economie a lumii, care îşi construieşte drumul  spre capitalism, ar putea investi în România 5 miliarde de euro, în special în proiecte energetice şi de infrastructură.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase