Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 13 noiembrie 2014

stampile_vot.jpg

Cum voteaza francezii, britanicii si spaniolii care traiesc in strainatate

Mai multe cabine și mai multe ștampile de vot vor fi disponibile pentru turul doi al alegerilor pentru românii din străinătate. Este tot ceea ce a obținut diaspora, după haosul din primul tur de scrutin. În această seară în 40 de minute, vă spunem cum votează francezii, britanicii sau spaniolii care nu trăiesc în țările de origine.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cifrele anunțate de premier privind evoluția economiei în trimestrul al treilea nu corespund celor pe care le vom anunța mâine. Este poziția oficială a șefului INS, după ce în dezbaterea electorală de miercuri seară Victor Ponta a declarat  că Institutul va  anunța creștere economică peste 1%  în trimestrul al treilea. Cât impact au aceste cifre pentru alegători discutăm în această searî.

Chișinăul mai face un pas spre Europa. Parlamentul European  a ratificat Acordul de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova, care include şi un acord comercial aprofundat. Pentru a intra în vigoare, documentul trebuie să fie ratificat si de Parlamentele naţionale ale statelor membre. Părţi din intelegere se aplică provizoriu de la 1 septembrie.

ONU se teme de "revenirea la un război total" în estul Ucrainei. Între timp, Statele Unite acuză Rusia de subminarea armistiţiului dintre Kiev şi separatiştii proruşi, în urma unor informaţii despre introducerea de trupe şi material militar în zone aflate sub controlul rebelilor.

Iar organizaţia Medici fara Frontiere va începe de luna viitoare primele teste pentru febra hemoragică, în Guineea şi Liberia, statele cel mai grav afectate de epidemie. În lipsa unui tratament specific, testele au scopul de a gasi o terapie eficientă impotriva Ebola.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase