Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 14 noiembrie 2014

Nu se renunță la cota unică! O spune ministrul delegat pentru buget după ce în presă au apărut informații potrivit cărora guvernul intenționează să introducă, din 2016, cote progresive de impozitare:  de 15, 25 şi 35%.

sumarul emisiunii 40 de minute

Economia a crescut cu 1,9% în al treilea trimestru, anunță INS. Datele revizuite arată că intrarea în recesiune tehnică nu se mai confirmă. Cele mai importante creșteri vin din industrie, comerțul cu amănuntul și din comunicații. Dacă și în ce măsură se reflectă această situație în nivelul de trai al românilor, discutăm în această seară.

Mai multe stampile de vot, mai multe cabine si posibilitatea de a descarca electronic declaratia pe propria raspundere. Este tot ce au obtinut romanii din diaspora in perspectiva turului doi al alegerilor prezidentiale. Măsurile sunt suficiente, spune la RFI, vicepreședintele PSD și ministru al Transporturilor, Ioan Rus.

Si, tensiunea crește din nou pe plan internațional înainte de summitul G20 care începe mâine în Australia. Este așteptat acolo și președintele Vladimir Putin, căruia premierii britanic și australian îi cer să renunțe la comportamentul de agresor în Ucraina.  Liderul de la Moscova  nu pare să ia în seamă avertismentele și plusează cu amenințarea nuclear. Despre ce este vorba vă spunem în această seară.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase