Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 17 noiembrie 2014

iohannis.jpg

Klaus Iohannis începe să schițeze viitoarea politică a României

Klaus Iohannis începe să schițeze viitoarea politică a României, atât pe plan intern cât și internațional. El cere Parlamentului să pună mâine pe ordinea de zi legea amnistiei și a grațierii și să o pice. Intre timp, social-democratii anunta ca maine vor vota, alaturi de celelalte formatiuni din coalitie,  respingerea actului normativ.

sumarul emisiunii 40 de minute

Voi dovedi că România este un partener serios, credibil și de cursă lungă, mai spune Klaus Iohannis care anunță că va continua parteneriatul strategic cu SUA și va întări rolul României  în NATO și UE.  Pe de altă parte îi cere șefului statului să recheme la post diplomații care nu au gestionat corespunzător votarea.

În cealaltă tabără Victor Ponta sune că e hotărât să rămână premier și să colaboreze cu președintele ales. Electoratul a dat PSD un mesaj puternic: trebuie să avem decența să tăcem o perioadă, mai spune Ponta.

Prioritatea guvernului este de a veni cu un proiect de buget pe 2015 care să  arate cum vor fi acoperite măsurile populiste luate înainte de alegeri. În ultimele luni, premierul Victor Ponta spunea că lasă în grija viitorului executiv proiectul de buget pe anul viitor. Care este opinia analistilor economici si a sindicatelor discutam in aceasta seara.