Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Greva medicilor a fost amânată

Greva generală din sistemul sanitar a fost amânată, iar conflictul de muncă este suspendat, după ce Guvernul a aprobat unele dintre revendicările medicilor, iar la Ministerul Sănătăţii a fost semnat Contractul colectiv de muncă la nivel de sector.

Ministrul Eugen Nicolăescu a anunţat că revendicările Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate au fost îndeplinite sau sunt în curs de rezolvare. Ministrul Nicolăescu s-a referit la deblocarea a peste 1.100 de posturi din sistemul sanitar, promovarea unui amendament privind plata suplimentară pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale lucrate şi suplimentarea bugetului MS cu 200 milioane de lei pentru plata arieratelor din sistem şi pentru cheltuieli de funcţionare a unităţilor medicale. Poziţia sindicatelor e explicată de Marius Sepi, prim-vicepreşedinte Sanitas.

A doua temă a emisiunii: Spitalul "Marie Curie" din Capitală – cel mai mare spital de copii din tară - are o nouă secţie de terapie intensivă - 27 de paturi, faţă de 11 câte erau înainte,  şi este una dintre cele moderne din sud-estul Europei. 

 
Ascultă emisiunea Sănătatea Fm - 27 noiembrie