Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 20 noiembrie 2014

tiberiu_nitu.jpg

Procurorul general anunță anchetă penală în cazul votului din diaspora

Parchetul general a inceput o anchetă penală după votul din diaspora. Procurorul general Tiberiu Nițu spune că a primit foarte multe plângeri formulate la adresa unor miniştri și diplomaţi. O declarație surprinzătoare și de la președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție.  Livia Stanciu declară că suplimentarea secțiilor de votare din diaspora se putea face prin ordonanță de urgență.

sumarul emisiunii 40 de minute

O jumătate de milion de francezi a putut vota de două ori la alegerile legislative și prezidențiale din 2012. Sunt date dintr-un raport al ministerului de interne, prezentate de ziarul Le Parisien. Cum a fost posibil votul multiplu, vă spunem în această seară.

Polonia și Ucraina susțin parcursul european al Republicii Moldova. Astăzi la Chișinău au venit președinții celor două state, cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile generale din fosta republică sovietică.  Cei doi șefi de stat vor avea întâlniri cu minoritățile, în condițiile în care sondajele indică faptul că reprezentanții acestora vor vota pentru comuniști la scrutinul din 30 noiembrie.

Și…primul robot polițist a fost trimis să patruleze pe străzile din San Francisco. Autoritățile spera ca în acest fel să reducă nivelul infractionalității. Cum se descurcă mașinăria pe străzile metropolei americane vă spunem în această seară.

Emisiune realizată de Anca Năstase