Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 21 noiembrie 2014

alina_bica.jpg

Instanta suprema decide daca Alina Bica va fi sau nu arestata preventiv

CSM a avizat arestarea Alinei Bica, procuror şef al DIICOT, după ce, aseară se pronunţase doar pentru reţinere şi arest la domiciliu. Totodată, DNA anunță că a fost extinsă urmărirea penală cu privire la alte trei fapte de corupţie, pentru alte persoane implicate în același dosar.

sumarul emisiunii 40 de minute

Guvernul ar putea înlocui redevențele petroliere cu o taxă pe profitul obținut din exploatare. Executivul ar avea în plan și să renunțe la alte taxe, pe care în acest moment le plătesc companiile petroliere. În contextul alegerilor prezidențiale, Executivul a amânat să pună în dezbatere publică proiectul privind noul sistem de redevențe petroliere care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2015.

Mai mulți bolnavi de cancer și-au câștigat în instanță dreptul la tratament. Acum statul român este obligat să le deconteze medicamentele. Produsele respective, de nouă generație, nu se află pe lista de compensate.

Kievul marchează un an de la începutul protestelor proeuropene din Piața Maidan. În februarie, reprimarea manifestaţiilor s-a soldat cu aproximativ o sută de morţi, în condiţii care nu au fost încă elucidate. În martie, Crimeea a fost anexată de Rusia, în timp ce estul separatist al Ucrainei continuă să fie măcinat de război.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase