Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 24 noiembrie 2014

bogdan_aurescu.jpg

Bogdan Aurescu este noul ministru de Externe

Diplomatul Bogdan Aurescu va fi noul ministru de externe al României. El a depus jurământul la Palatul Cotroceni. Cu experiență diplomatic pe dosare importante, Bogdan Aurescu a coordonat echipa care a reprezentat România în procesul cu Ucraina de la Curtea Internaţională de Justiţie privind delimitarea maritimă în Marea Neagră.

sumarul emisiunii 40 de minute

Sunt tulburi apele iîn PSD. Cea mai importantă întrebare este dacă după eșecul de la prezidențiale, Victor Ponta va mai rămâne în fruntea partidului…. Preşedintele executiv al formațiunii, Liviu Dragnea spune că majoritatea liderilor social-democrați cere să se facă congres până la sfârșitul anului.  

ANRE cere Guvernului amânarea liberalizării preţului la gaze pentru CET-uri. Dacă centralele termice nu vor fi incluse în rândul consumatorilor reglementați și vor fi obligate să cumpere gaze de pe piața liberă, la un preț mai mare, căldura s-ar putea scumpi și cu 40%.

Marile puteri discută cu Iranul despre o prelungire a negocierilor în dosarul nuclear. Occidentul  suspectează Teheranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist respinge categoric acuzaţiile.

În Franța, Frontul Naţional ar fi împrumutat nouă milioane de euro de la o bancă rusească. Trezorierul formațiunii spune că s-a ajuns în această situație pentru că "nicio bancă nu vrea să le mai dea un cent". Suma ar urma să fie folosită  pentru "finanţarea campaniilor electorale".

Și..trei noi membri ai Staţiei Spaţiale Internaţionale, printre care se află şi prima femeie astronaut din Italia, au ajuns astăzi  la bordul avanpostului orbital, cu ajutorul unei rachete Soyuz.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase