Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 26 noiembrie 2014

iohannis.jpg

Klaus Iohannis declară război corupției

Klaus Iohannis declară război corupției. Președintele ales se angajează să susțină independenţa sistemului judiciar şi continuarea luptei împotriva corupţiei, pe care o consideră cea mai mare problemă de siguranță națională.  Iohannis a fost prezent la lansarea unui raport privind activitatea DNA și relația direcției cu alte instituții ale statului.

sumarul emisiunii 40 de minute

Patru zile până la scrutinul parlamentar din Republica Moldova. O alegere crucială pentru moldoveni care vor decide dacă țara își va continua parcursul european sau se va îndrepta spre Rusia. Vineri, în ultima zi a campaniei electorale vine la Chișinău Klaus Iohannis.

Proiect ambițios al Comisiei Europene. Cu 21 de miliarde de euro, noul șef al executivului de la Bruxelles, Jean Claude Juncker, își propune ca în următorii 3 ani să genereze investiţii de peste 300 de miliarde de euro.

 Vorbim si despre un avertisment lansat de directorul Europol: traficanţii de persoane folosesc rețelele sociale pentru a-și racola victimele pe care apoi le obligă să se prostitueze. Cele mai multe astfel de femei  provin din România, Bulgaria și Ungaria.  

În Franţa se împlinesc 40 de ani de cînd a fost recunoscut dreptul femeilor de a face întreruperi de sarcină. Cu patru decenii în urmǎ în Parlamentul de la Paris se ducea o teribilă bătălie politică, condusǎ de o femeie: Simone Veil, pe atunci ministru al sǎnǎtǎţii. 

Emisiune realizată de Anca Năstase