Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 27 noiembrie 2014

ponta.jpg

PSD rămâne la guvernare

PSD rămâne la guvernare și va organiza Congres în luna martie a anului viitor. Pe de altă parte Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova au fost excluși din partid.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Accizele pentru anul viitor vor fi calculate la acelaşi curs ca anul acesta, aproape 4,74 lei. Analiştii spun că formula de calcul este nejustificată și că aceasta este soluția găsită de guvern ca să acopere găurile lăsate în buget de promisiunile făcute în campania electorală.

Goana după fonduri europene doar de dragul de a înregistra procente cât mai mari de absorbție, ar putea da naștere unor erori.  Iată ce declară într-un interviu la RFI comisarul pentru politică regională Corina Crețu.  Ea spune pe de altă parte că programul de investiții lansat ieri de Comisia Europeană va fi însoțit de un ghid pentru statele membre. 

Iar președintele Comisiei Europene trece de primul său test în Parlamentul de la Strasbourg. O moțiune de cenzură, inițiată de eurosceptici și extrema dreaptă, în urma scandalului Luxleaks. Jean Claude Juncker a fost acuzat că a creat un paradis fiscal în Luxemburg pe vremea când era primul ministru al Ducatului.