Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 28 noiembrie 2014

psd.jpg

Sebastian Ghita a demisionat din PSD

La o zi după excluderea lui Geoană, Șova și Vanghelie, Sebastian Ghiță demisionează din PSD. De parte sa Mircea Geoană lansează o serie de avertismente dure : spune  că nu va contribui deliberat la căderea Guvernului Ponta, dar că guvernarea PSD nu va mai dura mult.

sumarul emisiunii 40 de minute

Klaus Iohannis a fost  la Chișinău, într-o primă vizită în străinătate după ce a câștigat alegerile prezidențiale. Președintele ales a promis că Romania va proteja integritatea teritorială și interesele economice ale Republicii Moldova.

Într-un discurs foarte aşteptat, premierul britanic, aflat sub presiunea opiniei publice şi a curentului eurofob, a pledat pentru o limitare a accesului la indemnizaţii sociale al imigranţilor care provin din Uniunea Europeană. David Cameron spune că planul său privind imigraţia necesită modificarea Tratatelor comunitare. Bruxelles a reacționat spunând că va analiza cu prudență propunerile venite de la Londra.

Papa Francisc a sosit astăzi  la Ankara în prima sa vizită de trei zile în Turcia musulmană, unde va pleda pentru dialogul cu islamul şi apărarea creştinilor ameninţaţi de jihadişti în războaiele din Irak şi Siria.

Și…apar noi controverse privind țigările electronice…Acestea ar conține de zece ori mai mulți agenți cancerigeni decât țigaretele obișnuite…concluzia se desprinde dintr-un studiu comandat de ministerul sănătății din Japonia.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase