Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Minţile copiilor noştri aur poartă!

business_on_air_-_12_decembrie_2013.png

Dan Pavel, Alexandru Diaconu şi Oana Manga

Un proiect îndrăzneţ al prezentului despre un viitor al cărui cod-sursă se scrie acum şi o parafrazare, în cheie optimistă, al amarului vers, al marelui poet naţional, Octavian Goga, " Munţii noştrii aur poartă/Noi cerşim din poartă în poartă"- titlul emisiunii, care se poate completa şi cu "noi deschidem orice poartă - gateway", cei din IT&C înţeleg perfect, iată axele principale ale unei ediţii de colecţie a Business ON AIR.

Alexandru este un copil reprezentativ al generaţiei lui, pe care americanii o denumesc, deja, sociologic, "the digital natives", care face deja programare de elită, deprinsă din mediul non-formal, mentori fiindu-i tatăl său şi sistemul de valori din familie.

Academia Micilor Developeri fixează contextul 9-15 decembrie 2013, ca săptămână a programării, iniţiativa venită din ecosistemul nord-american, sprijinită şi promovată acolo de la cele mai înalte niveluri politice şi chiar din showbiz. Iată adresa acestei mici dar îndrăzneţe fabrici de magie în IT&C, http://www.miciideveloperi.ro/

Vă invit să ascultaţi emisiunea pentru că, nu există cuvinte în vocabular, care să surprindă candoarea unei vârste a inocenţei şi, în acelaşi timp, a seminţelor marilor speranţe. 

Invitaţi: Oana Manga, co-fondator Academia Micilor Developeri, Alexandru Diaconu, 11 ani, programator pasionat de fotografie.

Emisiunea Business on air din 12 decembrie 2013