Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni 16 decembrie 2013

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Mă tem că o ruptură în USL e iminentă dacă disputele continuă. Este declaraţia copreşedintelui uniunii Crin Antonescu. De partea sa Victor Ponta spune că dacă liberalii vor să rupă înţelegerea sunt liberi să o facă dar că el nu îşi doreşte acest lucru.   

sumarul emisiunii 40 de minute

 

Orice fel de restricţii aplicate de Marea Britanie muncitorilor din Uniunea Europeană sunt ilegale, iar acuzaţiile privind turismul pentru beneficiile sociale nu sunt susţinute de date. O spune din nou Comisia Europeană, după ce ieri la Londra câteva zeci de români şi bulgari au protestat faţă de discriminarea cetăţenilor est-europeni în Regatul Unit.    

În Germania social-democraţii aprobă prin referendum intern formarea unui Guvern împreună cu conservatorii, deschizând astfel calea realegerii Angelei Merkel pentru un al treilea mandat de cancelar. Ce semnificaţii are pentru Europa coaliţia care ia naştere la Berlin vă spunem în această seară.

Oficial nu există mafie în Franţa dar organizaţii criminale sunt şi încă foarte multe iar membrii acestora provin cu din Europa de Est şi în special din România . Este concluzia celui mai recent raport al poliţiei judiciare franceze. Comentăm pe larg în 40 de minute.

Irlanda devine primul stat din zona euro care iese din programul de asistenţă financiară internaţională. În 2010 FMI şi UE acordau ţării un împrumut  în valoare de 85 de miliarde de euro.