Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 9 decembrie 2014

fmi.jpg

Acord între guvern şi FMI privind un deficit de 1,83%

Acord între guvern şi FMI privind un deficit de 1,83%. Premierul spune încă odată că nu vor fi introduse noi taxe sau impozite.  Bugetul pe 2015 va fi prezentat vineri Parlamentului.

sumarul emisiunii 40 de minute

Astăzi la Bruxelles se publică lista proiectelor înaintate de capitalele europene pentru a fi finanțate din planul de investiții de peste 300 de miliarde de euro propus de președintele Comisiei Europene. România a trimis peste 200 de proiecte. Între altele cerem bani pentru construcția de autostrăzi și o linie de metrou Bragadiru-Voluntari.

Și tot la Bruxelles taxa pe tranzacțiile financiare a fost din nou discutată și din nou amânată.  Încă o dată lumea finanțelor câștigă partida în fața celor care vor să impună reguli...Discutam pe larg in aceasta seara.

 Nivelul alertei de securitate a fost ridicat la instalaţii americane din întreaga lume înainte de publicarea unui raport privind tehnicile de interogare utilizate de CIA în lupta împotriva terorismului după atentatele de la 11 septembrie.

Iar în Franţa cifrele privind delincvenţa sunt staţionare, dar numǎrul de agresiuni rǎmâne extrem de mare. Se furǎ mai puţine maşini dar mai multe biciclete iar 11 milioane de francezi declarǎ cǎ nu se simt în siguranță.