Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marţi 17 decembrie 2013

rares_bogdan.jpg

PSD a boicotat alegerea directorului TVR ( foto: TVR News)

Jurnalistul Rareş Bogdan îşi retrage candidatura de la şefia TVR după ce a fost respins de Parlament din lipsă de cvorum. Social-democraţii alături de parlamentarii PDL au părăsit sala.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

 

Guvernul vrea să interzică autostopul în România şi să aplice amenzi de până la 5000 de lei şoferilor care nu respectă legea. Ministerul Transporturilor susţine că măsura e necesară pentru că practica face o gaură atât în bugetul firmelor specializate de transport cât şi în bugetul de stat. Cum ar putea fi controlată această activitate vă spunem în 40 de minute.  

Românii se gândesc în număr din ce în ce mai mare să-şi facă un viitor în altă ţară. 35 la sută dintre ei ar vrea să plece din ţară definitiv în viitorul apropiat iar prima opţiune ar fi Germania.

Rusia şi Ucraina semnează un acord ce înlătură obstacolele comerciale dintre cele două ţări. Înţelegerea a fost parafată astăzi, în cadrul unei vizite la Moscova  a preşedintelui ucrainean. Imediat Vladimir Putin a anuntat scaderea pretului gazelor pentru ucrainieni. Între timp opoziţia de la Kiev cere alegeri prezidenţiale anticipate.

Un vot formal în parlamentul german pentru Angela Merkel care îi consfinţeşte al treilea mandat de cancelar. Mâine demnitarul german merge la Paris în încercarea de a imprima un nou elan pentru construcţia europeanǎ.