Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 18 decembrie 2013

basescu_ponta.jpg

Premierul anunţă că acciza la carburanţi a fost amânată, preşedintele promulgă bugetul.

Comasarea Muzeului Satului cu Muzeul Ţăranului Român şi ordonanţa de urgenţă pentru numirea unei conduceri interimare la TVR sunt cele mai noi motive de dispută dintre PSD şi PNL. Între timp, în cadrul şedinţei de guvern, premierul anunţă că acciza la carburanţi a fost amânată cu trei luni. În aceste condiţii preşedintele  va promulga bugetul de stat pe 2014.

sumarul emisiunii 40 de minute

Roma promite o anchetă în urma difuzării unor imagini şocante cu imigranţii sositi pe insula Lampedusa. Bruxelles denunţă "tratamente îngrozitoare" în centrele de primire  şi ameninţă  guvernul Letta  cu sancţiuni.

Uniunea Europeană rămâne pe poziţii şi anunţă Ucraina că oferta unui acord de asociere rămâne valabilă. Anunţul vine la o zi după ce Kievul şi Moscova au semnat o înţelegere care prevede un împrumut de 15 miliarde de dolari pentru Ucraina şi scăderea cu o treime a preţului gazelor naturale livrate de ruşi.

Şi, în mod tradiţional, după alegere, cancelarul german merge la Paris. Miercuri seară Angela Merkel este primită de Francois Hollande, un mesaj pentru restul Europei despre soliditatea relaţiei franco-germane.