Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 11 decembrie 2014

bani_bugetari.jpg

Guvernul îngheață din nou salariile bugetarilor

Guvernul îngheaţă din nou salariile bugetarilor la nivelul de la finele acestui an. Doar în educaţie şi sănătate vor fi mici creşteri.

sumarul emisiunii 40 de minute

DNA primește bani mai puțini în 2015. Nemulțumirea procurorilor anticorupție este cu atât mai mare cu cât pe anul în curs au indisponibilizat bunuri și valori în dosarele penale aflate în anchetă în valoare de peste 200 de milioane de euro.  

Dezvăluirile cu privire la tehnicile de tortură folosite de CIA împotriva unor presupuşi membri ai Al-Qaida au declanşat proteste vehemente în întreaga lume. Chiar și în contextul acestui scandal, Agenţia Centrală de Informaţii încearcă să-şi păstreze prerogativele.

Corupţia în Bulgaria a atins un nivel critic  şi afectează toţi cetăţenii, a declarat  adjunctul şefului de misiune la ambasada Statelor Unite în Sofia. În ultimii 20 de ani, administraţia americană a oferit finanţare de 64 de milioane de dolari pentru programe destinate consolidării statului de drept în Bulgaria, inclusiv programe de formare pentru magistraţi.

Penalizat de Occident, dar primit cu brațele deschise în Asia. Așa poate fi rezumată vizita lui Vladimir Putin în India. Analiștii se așteaptă ca liderul de la Kremlin să semneze cu premierul indian contracte consistente, inclusiv în domeniul energetic, dar și cel al producției de diamante.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase