Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 12 decembrie 2014

buget.jpg

Ședința de guvern destinată bugetului a fost amânată

Bugetul ajunge cu greu în Parlament. Ședința Birourilor Permanente a fost reprogramată mâine, după ce Guvernul a amânat ședința destinată aprobării proiectului de buget pe 2015, din motive tehnice.

sumarul emisiunii 40 de minute

Dacă la DNA s-au liniștit apele iar procurorul şef al Direcţiei spune că propunerile bugetare ale instituției urmează să se regăsească în fişa de buget, Consiliul Fiscal critică din nou bugetul pe anul viitor. Care sunt acum reproșurile organismului însărcinat cu monitorizarea politicilor bugetare vă spunem în această seară.

Limitarea la doua a mandatelor aleşilor locali şi a parlamentarilor. Este una din prioritățile coaliției la guvernare, anunță premierul. Ce reacții a stârnit această inițiativă, ne lămurim în 40 de minute.

Italia a fost afectată de o grevă generală timp de opt ore. În peste 50 de orașe au fost și manifestații contra politicilor economice și sociale ale guvernului Renzi. Italienii sunt nemulţumiţi în special de Legea locurilor de muncă, un proiect prin care bugetarii sunt mai uşor disponibilizaţi. 

Statele Unite mai întind o mână fostelor republici sovietice. Senatul american a adoptat legea care acordă statutul de aliat non-NATO  Republicii  Moldova, Ucrainei şi Georgiei. De ce avantaje vor beneficia cele trei state dar și cum ar putea reacționa Moscova, discutăm în această seară.

Emisiune realizată de Anca Năstase