Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 15 decembrie 2014

ponta_4.jpg

Guvernul Ponta IV ajunge in Parlament

7 din cei 8 miniștri noi din guvernul Ponta IV au primit aviz favorabil în comisii. Adrian Anghel, propus pentru funcția de ministru delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni nu a  convins. De la această oră este programat votul în plen.

sumarul emisiunii 40 de minute

Două persoane și-au pierdut viața și alte câteva sunt rănite dup ace poliţia australiană a luat cu asalt cafeneaua din Sydney, unde un bărbat a ținut aproape 20 de ore ostatice mai multe persoane. Atacatorul a fost identificat, e vorba de un iranian în vârstă de 50 de ani  care a amenințat că a plasat patru bombe în oraș.

O grevă naţională împotriva măsurilor de austeritate decise de Guvernul de dreapta paralizează astăzi Belgia. Nici un avion nu decolează și nu aterizează, transportul în comun e suspendat, trenurile au rămas în gări, școlile sunt închise  iar spitalele preiau doar cazurile urgențe.

Iar preşedintele François Hollande susține astăzi un discurs important despre imigraţie, într-un context în care o tendinţǎ de repliere identitarǎ este vizibilǎ atât în Franţa cât şi în alte ţǎri ale Europei.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase