Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni 23 decembrie 2013

acciza_carburanti.jpg

FMI cere Guvernului să compenseze pierderile la buget prin amânarea accizei la carburanţi

FMI vrea măsuri care să compenseze veniturile pierdute prin amânarea accizei la carburanţi. O misiune a Fondului va sosi în luna ianuarie la Bucureşti pentru discuţii. Premierul a decis că taxa suplimentară de 7 eurocenţi va intra în vigoare de la 1 aprilie, atât pentru benzină cât şi pentru motorină.

sumarul emisiunii 40 de minute

 

Din februarie, cetăţenii moldoveni cu viză Schengen vor putea intra şi în România fără alte documente suplimentare. Anunţul a fost făcut cu ocazia vizitei de vineri la Bucureşti a premierului Iurie Leancă. Victor Ponta spune că măsura face parte din politica de sprijin pentru parcursul pro-european al Chişinăului.

La distanţă de câteva ore, două membre al trupei Pussy Riot  au fost eliberate astăzi din închisoare. Cele două femei ispăşeau o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru "huliganism", după ce au cântat  o "rugăciune punk" împotriva preşedintelui Putin într-o catedrală din Moscova.

Alegerea primului papă latino-american după demisia lui Benedict al XVI-lea, conflictul armat din Siria şi moartea lui Nelson Mandela sunt evenimentele care au dominat actualitatea în 2013. Discutăm pe larg în această seară….