Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 16 decembrie 2014

sutghiol.jpg

După accidentul de pe lacul Siutghiol, șeful ISU Constanța a fost demis

Controverse și acuzații după prăbușirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol din Mamaia, accident în urma căruia toți cei patru pasageri au murit. Șeful ISU Constanța a fost demis. Ministrul de interne cere și schimbarea din funcție a prefectului județului Constanța.

sumarul emisiunii 40 de minute

Victor Ponta renunţă la titul de doctor în drept pe care Universitatea Bucuresti i-l conferise în 2003.  Era un gest pe care trebuia să-l fac mai demult  spune premierul care adaugă că după ce va ieși din politica va relua acest demers academic. Lucrarea de doctorat a liderului PSD a fost subiectul unor acuzaţii de plagiat.

Timișoara își cinstește eroii din decembrie 89. 16 decembrie este ziua în care, în urmă cu 25 de ani, sute de oameni se adunau în faţa Bisericii Reformate din Piaţa Sfânta Maria pentru a se opune unui ordin de evacuare a pastorului Laszlo Tokes. Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, va lua şi el parte la  manifestările de astăzi.

Masacru în Pakistan unde cel puțin 130 de oameni , majoritatea copii, au murit după un atac al talibanilor asupra unei școli militare. Armata susține de mai multe săptămâni o ofensivă de amploare împotriva  unei grupări locale, aliată reţelei teroriste Al-Qaida şi care a lansat un război sfânt  contra Guvernului de la Islamabad în 2007. Principalul refugiu al grupării este Waziristanul de Nord, o zonă tribală situată la frontiera cu Afganistanul.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase