Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri 27 decembrie 2013

Camera Deputaţilor şi-a dat acceptul pentru arestarea preventivă a parlamentarului conservator Gheorghe Coman. Deputatul este urmărit penal pentru luare de mită.

sumarul emisiunii 40 de minute

 

Doar câteva zile până când românii şi bulgarii devin membri cu drepturi depline în Uniunea Europeană. La 1 ianuarie piaţa muncii din toate statele membre se va deschide complet pentru cetăţenii celor două ţări. La RFI ministrul pentru românii de pretutindeni spune că românii se duc în Regatul Unit să muncească şi să platească impozite, nu să apeleze la beneficiile sociale.

Cu peste 3 milioane de şomeri, o rată record în ultimii 13 ani, guvernul de la Paris rămâne angajat în bătălia împotriva şomajului. Preşedintele Hollande spera să anunţe o primă victorie în acest sfârşit de an dar cifrele nu îi permit acest lucru. Avem toate detaliile în 40 de minute.

Dacă Polonia şi Cehia văd avantaje în păstrarea monedelor naţionale încă o perioadă iar România şi Bulgaria nu sunt pregătite să treacă la moneda unică, Letonia va adera la zona euro din ianuarie 2014. Discutăm pe larg în această seară.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase