Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 22 decembrie 2014

Klaus Iohannis îşi începe în forţă mandatul de președinte. Prima întrevedere oficială la Palatul Cotroceni a fost cu premierul Victor Ponta. O discuție tete-a-tete despre priorităţile guvernării, actualitatea politică şi economică şi pespectivele colaborării instituţionale.

sumarul emisiunii 40 de minute

La un sfert de secol de la izbucnirea Revoluţiei, care a pus capăt regimului comunist în România, aproape 80% din români declară că nu ştiu adevărul despre ce s-a întâmplat în decembrie 89. Cum s-a transformat societatea românească după 25 de ani de libertate și ce sechele a lăsat vechiul regim în rândul generațiilor născute înainte de prăbușirea regimului Ceaușescu, discutăm în această seară.

Relația Washingtonului cu Budapesta se tensionează din nou. Parchetul ungar cere  suspendarea imunităţii însărcinatului cu afaceri al Statelor Unite. Diplomatul este vizat de o plângere depusă de directoarea fiscului maghiar. Numele acesteia, alături de ale altor oficiali maghiari de rang înalt este trecut pe o listă neagră a guvernului american și au primit interdicție de a intra pe teritoriul SUA.  

Iar preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko vrea sa se apropie de Europa și să se distanțeze de o Rusie tot mai izolată. Liderul de la Minsk cere sprijinul Kievului în acest demers. Din acest motiv Lukașenko se află în vizită în Ucraina.  

 
Emisiune realizată de Anca Năstase