Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 23 decembrie 2014

smurd.jpg

Procedurile de intervenție în situaţii de urgenţă vor fi regândite

La aproape două săptămâni de la prăbușirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, premierul anunță că procedurile de intervenție în situaţii de urgenţă vor fi regândite, pentru o mai mare eficienţă. Ce presupune acest lucru, vă spunem în 40 de minute.

sumarul emisiunii 40 de minute

Și tot în această seară discutăm despre efectele pe care le au asupra listelor de medicamente gratuite și compensate, demisiile a zeci de medici din diverse comisii ale Ministerului Sănătății.

În Franța, premierul Manuel Valls îndeamna la vigilenţă după cele trei atacuri comise în Hexagon în ultimele trei zile. Şeful Guvernului de la Paris spune că nu există o legătură între aceste incidente și că nu este vorba de atacuri teroriste.

Ucraina renunță la statutul de țară nealiniată pentru a se apropia de NATO. Moscova reacționează și prin vocea ministrului de externe avertizează că drumul Kievului  spre Alianța Nord-Atlantică "exacerbează climatul de confruntare".

Iar președintele catalan Artur Mas este trimis în judecata pentru organizarea referendumului secesionist. În 9 noiembrie a fost organizată o consultare populară privind independența acestei provincii spaniole, în ciuda unei decizii a Curții Constituționale de la Madrid  care suspendase referendumul.