Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 30 decembrie 2014

navalnii.jpg

Alexei Navalnîi îi cheamă pe ruși la manifestații de stradă

Opozantul numărul unu al Kremlinului, Aleksei Navalnîi le cere susţinătorilor săi să iasă în stradă pentru a protesta, după ce a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu suspendare.  Cel mai acerb critic al lui Vladimir Putin denunță o decizie politică.

sumarul emisiunii 40 de minute

Un nou incident maritim in apropiere de coastele Greciei. O navă cu câteva sute de persoane la bord, cel mai probabil imigranti, a cerut ajutor din cauza unor persoane înarmate. Între timp,  bilanţul incendiului izbucnit duminică la bordul feribotului care naviga între Grecia și Italia a ajuns la 10 morţi.

Criza politica din Suedia a fost dezamorsată. Guvernul de la Stockholm a renunţat la alegerile anticipate, în urma unui acord cu opoziţia. Ce prevede înțelegerea vă spunem în această seară.

Iar pe plan intern contractul dintre Loteria Română şi firma grecească Intralot expiră la finele anului şi nu va fi prelungit. A fost considerată una din cele mai păguboase înțelegeri semnate de statul român care ar fi înregistrat pierderi de aproape un miliard de euro.

Emisiune realizată de Anca Năstase