Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 21 aprilie 2015

imigranti.jpg

Garda de coasta italiana continua cautarea cadavrelor dupa tragedia din M. Mediterana (REUTERS/Argiris Mantikos/Eurokinissi TPX)
Garda de coasta italiana continua cautarea cadavrelor dupa tragedia din M. Mediterana (REUTERS/Argiris Mantikos/Eurokinissi TPX)

Dupa cea mai recenta tragedie petrecuta in Marea Mediterana, UE anunta masuri de prevenire a imigratiei ilegale. Un plan in 10 puncte pregatit de Comisie include trei directii principale de actiune: lupta impotriva retelelor de trafic de persoane, intarirea eforturilor de salvare in cazul producerii unor tragedii si asumarea responsabilitatii de a gazdui refugiati.  Care va fi contributia Bucurestiului va spunem in 40 de minute

sumarul emisiunii 40 de minute

Dupa ce recent guvernul a anuntat scaderea TVA la 9 la suta pentru alimentele de baza, de la 1 iunie, acum autoritatile au in plan diminuarea taxei, la acelasi procent, pentru apa de consum. Ministrul de finante anunta ca masura s-ar putea aplica dar în limita a minimum 5 metri cubi lunar de familie. Care e opinia asociatiilor de proprietari va spunem in aceasta seara.

In contextul  crizei din Ucraina, Chişinăul  planuieste sa-si modernizeze armata.  Adica pe cei 5300 de militari din dotare. Republica Moldova intentioneaza sa achizitioneze tehnologie in domeniul apararii, să construiască o bază militară şi să redezbată statutul de neutralitate al tarii.