Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 4 mai 2015

cnas.jpg

Cozi de sute de persoane la casele de sanatate din intreaga tara
Cozi de sute de persoane la casele de sanatate din intreaga tara

Cardurile de sănătate, care au devenit obligatorii de la 1 mai, au dat peste cap sistemul medical. La casele de sănătate din întreaga țară, sute de persoane s-au așezat la coadă pentru a intra în posesia documentului electronic. De cealaltă parte medicii sunt nemulțumiți că nu pot activa cardurile din cauza erorilor.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cu cinci voturi pentru și două împotrivă, Daniel Horodniceanu a fost avizat de CSM pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT. El spune că trebuie îmbunătăţită imaginea Direcției şi restabilită încrederea în procurori. Funcţia de procuror-şef al DIICOT a rămas vacantă după ce Alina Bica a fost arestată în dosarul de corupţie privind retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat.

Câinele de pază al democraţiei pare mai timorat ca oricând. "Dacă ar fi să definim starea presei în anul 2014, frica ar fi cuvântul cel mai potrivit“, este concluzia  unui raport făcut public de Centrul pentru Jurnalism Independent.  Un interviu cu Ioana Avădani în această seară.

Aflat într-un turneu in Golf premierul Victor Ponta încearcă să găsească investitori la TAROM, o companie aflată în pierdere de câțiva ani. De cât succes s-a bucurat intenția autorităților române vă spunem în 40 de minute.  

Iar contractul dintre guvernul francez și Qatar, care prevede vânzarea a 24 de avioane Rafale emiratului din Golf, ar putea provoca daune mari companiei Air France. În schimbul acestei afaceri, compania aerianà qatariotă ar fi primit dreptul de a opera curse la Nisa și Lyon, destinații pe care Air France are monopol.

Emisiunea 40 de minute din data de 4 mai 2015