Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 6 mai 2015

legi_electorale.jpg

Camera Deputatilor a dat votul final pe legea alegerilor locale
Camera deputatilor a dat votul final pe legea alegerilor locale

Primarii vor fi alesi dintr-un singur tur de scrutin in timp ce preşedinţii de consilii judetene  vor fi alesi de membrii consiliului judetean. Camera Deputatilor care este for decizonal, a adoptat legea alegerilor locale. O alta lege care primeste vot final din partea deputatilor este cea a partidelor politice care da unda verde infiintarii unei formatiuni cu doar trei membri fondatori.

sumarul emisiunii 40 de minute

Nimeni nu va putea avea acces la datele personale ale cuiva fără acordul unui judecător. Este una din prevederile noului proiect Big Brother, elaborat de presedintie, proiect pe care l-au agreat liderii partidelor parlamentare. Pachetul de legi convenit astăzi urmărește să ofere garanții suplimentare pentru protejarea vietii private și să aducă o serie de clarificări pentru a elimina  riscurile de abuz.

Raportul guvernului privind preţurile la alimente in marile magazine nu prezintă informaţii legate de creşterea acestora înainte de reducerea TVA. Consiliul Concurenţei va solicita informaţii retroactive privind preţurile practicate pana la 1 iunie şi va verifica aproximativ 600 de magazine.

Ultimele ore de campanie electorala in Marea Britanie, considerata una din cele mai tensionate si imprevizibile. Principalele doua partide, conservatorii si laburistii, raman  despartiti de o mica distanta, asa incat rezultatul votului de maine ramane nesigur. Sondajele indica faptul ca nici una dintre formatiuni nu va reusi sa obtina majoritatea.

 

Emisiunea 40 de minute din data de 6 mai 2015