Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 13 mai 2015

4 milioane de contribuabili ar putea beneficia de amnistia fiscală

Guvernul dă cu o mână și ia cu cealaltă. Executivul pregătește ștergerea datoriilor pe care zeci de mii de contribuabili le au la ANAF. Pe de altă parte, Ministerul Finanțelor vrea să introducă impozite mai mari pentru medici, farmaciști, avocați și alte profesii liberale. Proiectul  amnistiei a fost aprobat de Guvern, până vineri va fi trimis Parlamentului.

sumarul emisiunii 40 de minute

Romania continua sa se confrunte cu o serie de provocari majore in domeniul educatiei si sanatatii. Sunt avertisemnte venite din partea Comisiei Europene care a publicat recomandari pentru toate cele 28 de state membre in perioada 2015 - 2016. In Romania rata abandonului scolar ramane peste media din Uniunea Europeana in timp ce sistemul de sanatate este marcat de rezultate slabe in domeniul tratamentelor.

Bruxelles a făcut astăzi anunțul oficial privind instituirea unor cote de imigranți. Cu alte cuvinte statelor membre li se cere să-și împartă în mod egal clandestinii care traversează cu zecile de mii Marea Mediterană în fiecare an. Se va ține cont de populația fiecărui stat membru, de numărul solicitărilor de azil aprobate în trecut dar și de situația economică.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes incepe in aceasta seara. Nici un film romanesc nu este in competitia oficiala. Radu Muntean şi Corneliu Porumboiu revin anul acesta, în secţiunea Un Certain Regard, cu cele mai noi lungmetraje ale lor, "Un etaj mai jos", respectiv "Comoara".

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 mai 2015