Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 18 mai 2015

iohannis.jpg

Președintele nu va promulga modificările aduse Codului Penal
Președintele nu va promulga modificările aduse Codului Penal

La o zi după ce anunța că ar putea ataca la Curtea Constituțională modificările aduse Codului Penal și de procedură penală, astăzi de la Cotroceni președintele Iohannis spune încă odată că nu poate să accepte ca parlamentarii să modifice legislația penală în interesul lor. Pe de altă parte șeful statului anunță că nu va sesiza Curtea pe Codul silvic, reîntors de președinte în Parlament spre reexaminare.

sumarul emisiunii 40 de minute

Europa decide astăzi daca va folosi forța împotriva traficanților de carne vie care operează în Mediterana. Miniștrii apărării și de externe  se întâlnesc la Bruxelles să decidă detaliile în privința misiunilor de salvare a imigranților. De la începutul anului peste 1800 de clandestini au murit înecați.

Profitul Petrom, una din cele mai mari companii din România e în cădere liberă , s-a prăbușit cu aproape 70%. Cauzele sunt numeroase dar cel mai mult a contribuit la această diminuare scăderea cu circa 50% a barilului de petrol. Despre efecte discutăm în această seară.

Fenomenul zidurilor care să-i țină pe romi departe de populația autohtonă ia amploare în Europa.  Autorităţile dintr-un oraş belgian de frontieră au somat primăria unui oraş francez învecinat, să construiască un „zid” pentru a „proteja vederea şi liniştea locuitorilor”. În Slovacia, in ultimii 7 ani au fost ridicate 14 ziduri pentru izolarea comunităţilor de romi.