Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Premiera RFI: Luiza Zan şi Dan Byron "Încet încet"

Ea este recunoscută pentru prestaţiile deosebite pe scena muzicii jazz, el vine cu o bogată experienţă în rock-ul alternativ românesc. Când se întâlnesc pe scenă, sunetul muzici devine acustic iar genurile se întrepătrund.

Luiza Zan a început să cânte de la trei ani, iar la vârsta de 16 ani, când l-a ascultat pentru prima dată pe Nat King Cole, s-a hotărât că vrea să cânte jazz. Artista este cunoscută publicului ca membră a formaţie Slang, alături de care a câştigat premiul I la Festivalul "Cerbul de Aur", în 2004, dar şi ca urmare a numeroaselor proiecte muzicale alături de importanti artisti romani dar si din strainatate. Luiza Zan a colaborat cu regizorul Radu Afrim la spectacolul teatral "Năpasta", după drama în două acte a lui I. L. Caragiale.

Dan Byron a învăţat să cânte la chitară de unul singur şi a fost de două ori student la Academia de Muzică, dar a renunţat de fiecare dată pentru că se plictisea, mai puţin la cursul de compoziţie. Byron este compozitor, vocalist, flautist şi chitarist în formaţia de rock alternativ progresiv byron pe care a înfiinţat-o în 2006, înainte de care a mai activat în alte câteva formule şi formaţii, cele mai notabile fiind Agathodaimon, Kumm şi Urma. Cea mai recentă realizare alături de trupa sa byron se numeste "Electric Marching Band" alaturi de ansamblul Muzica Militara Bistrita si Corul Excelsior. Un concert difuzat de HBO filmat la Teatrul National Cluj-Napoca în decebrie 2014.

Luiza Zan şi Dan Byron au fost invitaţi in programul RFI360 de Valentin Panduru pentru a prezenta cea mai recentă realizare muzicală comună, piesa "Încet încet", însă prima întrebare adresată celor doi a fost despre prima lor întalnire.

 

Valentin Panduru în dialog cu Luiza Zan şi Dan Byron
1756