Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Niculescu - Django Tunes

ora_jazz.jpg

ES Francois Saint-Paul, Dan Schwartz si Florin Niculescu in studioul RFI Romania
ES Francois Saint-Paul, Dan Schwartz si Florin Niculescu in studioul RFI Romania
Sursa imaginii: 
RFI Romania

Cu cateva zile in urma la Palatul Tinerimea Romana din Capitala a avut loc un eveniment cultural deosebit: violonistului roman de renume mondial Florin Niculescu i-a fost decernat titlul de Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor, cea mai inalta distinctie culturala acordata de Statul Francez.

Titlul i-a fost decernat in cadrul unei ceremonii speciale de catre Excelenta Sa Ambasadorul Republicii Franceze la Bucuresti, Domnul Francois Saint Paul. Dupa ceremonie a urmat un concert in care Florin a facut dovada inaltei sale maiestrii interpretative.

Spre surpriza audientei, Florin l-a rugat pe Domnul Ambasador sa i se alature pe scena iar Excelenta Sa a facut-o cu placere, dar nu in calitate de diplomat, ci de instrumentist de jazz: ambasadorul Frantei la Bucuresti este un talentat pianist, impatimit de jazz.

Cei doi protagonisti ai evenimentului au fost invitatii lui Dan Schwartz in emisiunea Ora de Jazz, difuzata in direct de RFI Romania in seara de duminica 24 mai 2015. Timp de aproape 50 de minute, Dan Schwartz si invitatii sai au facut cunoscuta ascultatorilor muzica lui Florin Niculescu, asa cum poate fi ascultata pe ultimul sau album Django Tunes inregistrat in Franta.

La final, o concluzie: jazz-ul nu este numai un stil muzical, ci si un limbaj universal capabil sa faciliteze comunicarea intre oameni apartinind unor civilizatii si culturi diferite, dar care sunt uniti de preocupari si aspiratii comune.