Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sunete care umblă

Grupul "Sunete care umblă" este o inițiativă a Mariei Balabaș & Daria Ghiu. Împreună au realizat plimbări sonore în oraşe precum București, Cluj-Napoca sau Tulcea.

O plimbare sonoră este o experiență deopotrivă sportivă, meditativă, critică, artistică, personală etc. Timp de o oră și jumătate, pe un traseu ales, participanții desfășoară o plimbare tăcută, concentrându-se asupra mediului acustic înconjurător, verificându-și amintirile sau așteptările, intuițiile sau frustrările. O practică inventată de teoreticianul canadian R. Murray Schafer, dezvoltând simțul ecologiei acustice, prin intermediul căreia noi, locuitorii unui oraș al prezentului, creăm o punte de legătură între noi și mediul în care trăim. Îl definim parcurgându-l și ascultându-l.

Proiectul "Sunete care umblă", trăieşte un nou episod fiind parte din seria evenimentelor "Explorare" în cadrul programului platforma Bucureşti - Memoria | Explorarea | Imaginarea - Oraşului, program care lansează candidatura oraşului București la titlul de Capitala Europeană a Culturii 2021. Pentru a participa la o astfel de plimbare sonoră, vă puteţi înscrie pe pagina Facebook dedicata evenimentului, aici.

Despre plimbările sonore prin Bucureşti, programate în perioada 5 - 7 iunie, Valentin Panduru a vorbit în ediţia de weekend RFI360 cu Maria Balabaş.

 
Valentin Panduru în dialog cu Maria Balabaş