Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 2 iunie 2015

Dan Sova afla astazi daca va fi arestat

Dan Sova afla astazi daca va fi arestat. Plenul Senatului reia votul pe cererea procurorilor DNA de incuviintare a retinerii si arestarii senatorului PSD. Precedentul vot, in urma caruia Dan Sova a fost salvat de la inchisoare, a avut loc in urma cu mai bine de doua luni. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Legea educaţiei se schimbă din nou. Noul proiect de lege va fi pus în dezbatere publică săptămâna aceasta. Care sunt propunerile pentru modificarea admiterii în liceu şi a examenului de bacalaureat si despre eficienta acestora discutam in 40 de minute.

Romania si Bulgaria vor cumpara in comun medicamente scumpe. Bucurestiul si Sofia spera sa obtina preturi mai mici pentru ca vor achizitiona cantitati mari de produse de noua generatie.

La Paris are loc o reuniune a coaliţiei internaţionale anti-jihadiste în cǎutare de noi strategii faţǎ de Organizaţia statul islamic. Suniţii ultraradicali au înregistrat noi victorii în Irak şi Siria, în ciuda faptului cǎ americanii şi aliaţii lor au efectuat peste 4000 de raiduri aeriene împotriva lor. 

Prinţul Charles lansează o fundație proprie la Viscri, în județul Brașov. Este vorba de o organizație caritabilă care urmăreşte să sprijine păstrarea patrimoniului, zonei. Moștenitorul coroanei britanice deține mai multe proprietăți în zonă și militează constant pentru păstrarea tradițiilor în zonele rurale.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 iunie 2015