Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 10 iunie 2015

Posibila schimbare in Guvern cu doua zile inainte de motiunea de cenzura a opozitiei. Social-democratul Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, ar putea trece la UNPR, miscare ce ar putea lasa PSD-ul fara un portofoliu cheie. Cazanciuc spune ca si-a indeplinit cu success mandatul si ca deocamdata nu i-a cerut nimeni demisia.

sumarul emisiunii 40 de minute

 In plin scandal politic dupa votul deputatilor in cazul Victor Ponta, coalitia la guvernare se pregateste sa opereze noi modificari la Codul Penal si de Procedura. Si vrea s-o faca repede. Comisia Juridică a impus CSM un termen de o săptămână pentru a aviza cele 20 de proiecte de modificare a legislatiei penale. Consiliul solicitase cel puţin două săptămâni. Daca aceste modificari vor fi adoptate, activitatea de combatere a coruptiei la nivel inalt ar putea fi serios afectata.

Peste 100.000 de imigranţi au venit in prima jumatate a acestui an, în Europa, pe Marea Mediterana. In incercarea de a gestiona situatia, Comisia Europeană a elaborat un mecanism provizoriu prin care țările membre vor fi obligate să preia 40.000 de refugiați. România trebuie să primească aproximativ 2300 de persoane. Cat de pregatiti suntem sa faciliam incluziunea sociala a acestor oameni si sa le valorificam potentialul, discutam in acesta seara. 

S-au pus in vanzare biletele pentru Campionatul European de fotbal, pe care il gazduieste Franta anul viitor. In paralel, tot legat de o competiţie sportivǎ, în Franţa a izbucnit o polemicǎ legatǎ de deplasarea premierului  Manuel Valls , saptamana trecuta, la finala de la Berlin a Ligii Campionilor. Lui i se reproşeazǎ cǎ a utilizat un avion guvernamental şi cǎ şi-a luat la meci şi copiii. 

 

 
Emisiunea 40 de minute din 10 iunie 2015