Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 11 iunie 2015

rus.jpg

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a demisionat
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a demisionat

Ministrul Transporturilor Ioan Rus demisioneaza dupa o declaratie jignitoare la adresa romanilor din strainatate. Victor Ponta sune ca i-a acceptat demisia si ca saptamana viitoare vor incepe discutiile pentru gasirea unui inlocuitor. Intre timp, premierul are emotii pentru ziua de maine. PSD si UNPR au anuntat ca nu vor vota motiunea de cenzura a liberalilor. La randul lor parlamentarii UDMR spun ca ori se vor abtine, ori vor vota impotriva guvernului.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Cadou guvernamental pentru posturile de televiziune. Printr-o ordonanta de urgenta, acestea vor beneficia de un ajutor de stat de 15 milioane de euro. Organizațiile de media resping ideea ajutorului de stat pentru televiziuni în campania electorala. Cat de credibil mai poate fi mesajul canalelor tv care primesc aceste sume discutam in 40 de minute.

Televiziunea si radioul public din Grecia emit din nou dupa doi ani de intrerupere. Decizia luata  in premiera de un guvern al unei tari europene, starnea un soc in intreaga tara. In 2013 structura avea 2600 de salariati. Cati dintre acestia vor reveni la munca, va spunem in aceasta seara.

Militarii romani care au luptat in batalia de la Stalingrad vor avea un cimitir pe teritoriul Federatiei Ruse. România este singurul stat participant la Campania din Est care nu a reamenajat un cimitir de război pentru cei 150.000 de militari căzuți în luptă la Cotul Donului și în Stepa Calmucă.

 
Emisiunea 40 de minute din 11 iunie 2015