Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 12 iunie 2015

ponta.jpg

Moţiunea împotriva Guvernului Ponta nu a trecut de votul Parlamentului
Moţiunea împotriva Guvernului Ponta nu a trecut de votul Parlamentului
Sursa imaginii: 
Wikimedia

Victor Ponta şi Cabinetul său rămân în funcţie. Liberalii au eşuat în încercarea de a răsturna Guvernul, dar anunţă că vor depune o nouă moţiune la toamnă. La rândul său, premierul spune că spectacolul a luat sfârşit, iar Guvernul trebuie să îşi continue activitatea.

Sumarul emisiunii "40 de minute"

Dacă în România un premier anchetat rămâne în funcţie, nu la fel se petrec lucrurile în R Moldova. Aici, şeful Executivului, Chiril Gaburici, și-a anunțat, azi, demisia. El este suspectat că şi-a falsificat diplomele de studii. Aflăm în câteva minute ce consecinţe are demisia lui Gaburici, dar şi care e atmosfera politică în R Moldova, cu două zile înainte de alegerile locale.

În Spania, regele Felipe al VI-lea a decis să îi retragă titlul de ducesă surorii sale. Infanta Cristina este acuzată de delicte fiscale într-un scandal de corupţie care îl implică şi pe soţul său.

Pe final, vorbim şi despre fotbal ... Echipa naţională se pregăteşte pentru duelul cu Irlanda de Nord de mâine seară. Dacă se impun, tricolorii sunt aproape sigur calificaţi la turneul final de anul viitor. Despre meciul de mâine discutăm, în câteva minute, cu fostul selecţioner Emeric Ienei.

 
Emisiunea "40 de minute" din 12.06.2015